2011. január 4., kedd

Beüt az általános programkáosz, végül mégis jól sül el minden

Az év végi programokról mindenképpen írni akartam még. L-éknél ilyenkor "bezár a gyár", téli nagy szabadságolás veszi kezdetét.Jött a nagy dilemma. Utazzunk, ne utazzunk? Jönnek vagy nem jönnek? Végül a hóhelyzet megoldotta a dolgot. Leszakadt a rengeteg hó, anyósomékhoz való utazás, illetve az ő eljövetelük kérdése véglegesen megoldódott. Senki nem mert bizonytalan útviszonyok között elindulni. A mi autónk sincs már a legjobb állapotban, még viseli az augusztusi koccanás nyomait.
Aztán itt volt az ismerősök dilemmája is .. több barátunkkal is beszéltük, hogy az ünnepek között kellene találkoznunk, akkor mindenki jobban ráér. Hannáékkal 28-ára volt "lefoglalva" az időpont, ám a hó/jég miatt nem mertek elindulni. Gyors szervezéssel átmentünk Petráékhoz, kicsit játszottak a fiúk. Szerdán egy üres esténk volt, csütörtökön Jucus barátnőmék jöttek, együtt sütögéltünk szilveszterre, míg a fiúk a hi-fit szerelték, a gyerekek meg a számítógépen lógtak. Még szerdán jött az isteni ötlet, hogy mi lenne, ha Hannáékkal együtt szilvesztereznénk. Gyors körbetelefonálás után véglegessé vált a program. Péntek délután jöttek, készítettünk szendvicseket, bólét, Edit Hannával gyúrt túrógolyókat (hmm, isteni finom volt!), keksz-sünikéket. A hangulat szuper volt, a gyerekek imádták egymás társaságát. Mi is nagyon jól elvoltunk, ettünk-ittunk, társasjátékoztunk. Fél 4-kor dőlt ki a társaság. Persze a gyerekek újév napjára való tekintettel fél 8-kor már ébresztettek bennünket, nehogy pihenjünk egy kicsit.


Na jó, azért a három gyerek néha nem teljesen egyezett, de a két nagy előszeretettel közösítette ki Vencelt, aki kínjában rajtam vigasztalódott. Aztán azon vitatkoztak össze, hogy ki aludjon az utazóágyban. Mert persze mindenki ott akart pihenni. Mivel Marcim nem aludt délután egy percet se, ő már nagyon nyűgös volt, végül rávettem, hogy a mi ágyunkon pihenjen. Utána szép csöndben átvittem a saját ágyába. Mondjuk a kádban tökéletes volt az egyetértés:



Újév napján anyáéknál voltunk hivatalosak egy kis lencseevésre, estére meg szomszédék jöttek újévet köszönteni.

Ismét bebizonyosodott, hogy a hirtelen jött dolgok jobban sülnek el, mintha heteik tartó készülődés előzte volna meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése