2011. március 21., hétfő

Az egészség ára

Az egészség nagy kincs. Húú, micsoda közhely ... de amikor egyik betegségből esünk a másikba, akkor felértékelődik ennek jelentősége. Egyszercsak betelt a pohár. Szerencsére volt ismerős aki ajánljon valakit és volt telefonszám, amihez nyúljunk. Így még 10-én elvittük Marcit egy igazi, "hús-vér" orr-fül-gégészhez Szegedre. Szegény kicsi fiam, aki már ha fehér köpenyt lát, a csilláron lógna legszívesebben hősiesen tűrte a másfél órás várakozást a folyosón, ahol rengeteg ember várta, hogy egészséget, megnyugtató szavakat kaphasson végre. Én már kezdtem elveszíteni a türelmem, de a kisfiam se volt már a megtestesült nyugalom. Végre sorra kerültünk. Mindenféle felső járatának átvizsgálása után a diagnózis felállítása olyan pofonegyszerű volt, mint az egyszeregy: kétoldali idült arcüreg gyulladás. (Akár le is írhattam volna itthon egy papírra, amit egy leragasztott borítékba eltettem volna valami jó helyre a jövőnek bizonyítékul ...) Kb. 5 perc alatt megtudtam, mi a fiunk baja. Miután a doktornő azonban meglátta, mennyi antibiotikumot szedett az elmúlt három hónapban (számszerint hetet, igen 7-et!!), már nem merte felírni a következőt. Ellenben ajánlott bélflóra-helyreállítást, orröblítést naponta kétszer, orrspray-ket és cseppeket, valamint lézeres arcüreg-kezelést. És mivel a sejtése az volt, hogy Marci valamire allergiás, ezért felajánlotta, hogy vesznek tőle vért, megnézik a különböző allergének jelenlétét a vérében. Hát legyen. Ha már ott voltunk, majdnem mindegy volt. Hősiesen tűrte a kis drágám a rajta elkövetett különböző válogatott kínzásokat. Egy hét itthoni folyamatos inzultus és szigorú közösségmentes élet következett. Napi kettő orröblítés és különféle cseppekkel való tisztítás. Sírással, küzdelemmel és végül megadással. Így telt a várakozás hete.

Ma ismételten látogatásunkat tettük fent említett helyen, ahol végre megtudhattuk, hogy egy minimális házipor-allergián kívül a kisfiunknak az égvilágon semmi allergiája nincs (gurul a kő az anyai szívről ismét ..). Az arcürege javul, de még nem tökéletes. További feladat: immunerősítés, orröblítés, fecskendezés.

Hosszan töprengtem azon, hogy miért kell 4, azaz négy orr-fül-gégész ahhoz, hogy végre az igazi diagnózis felállítódhasson. Ja, bocsánat: csak egy kell hozzá, mert az első három semmit sem ért. A megoldás kulcsa minden bizonnyal az orvos tapasztalatában, a rendelő műszerezettségében rejlik. Nem akarom azt gondolni, hogy azért léptünk a gyógyulás útjára ilyen gyorsan, mert
1. magánrendelés keretében kaptunk ellátást,
2. 31 (igen, 31) ezer forintot hagytunk ott ezért a gyógyulásért.
És a gyógyszerek árát még meg sem említettem. Az valahol a 10 ezer forint környékén mocorog, de már inkább össze se adom.

A lényeg az az, hogy Marci határozottan jobban van, én kitartóan fecskendezek, és hiszek a szeretet gyógyító erejében. 

Meg a magánrendelés uralmában ...

1 megjegyzés:

  1. Felesleges volt az első három, rögtön a negyedikkel kellett volna kezdened :)örülök, hogy jobban van és fel is lett fegyverezve alaposan!

    VálaszTörlés