2010. október 7., csütörtök

Amiért nem írtam blogot mostanában ...

annak nagyon-nagyon egyszerű és prózai oka van. Nincs rá időm. Illetve ez így erős túlzás, inkább úgy írom, hogy nehéz úgy koncentrálnom a gondolataimra, hogy közben valamelyik a nadrágszárom húzza, vagy bebújik a hátam mögé a fotel és a kanapé közé és leshetem, hogy mikor nyom egy "nagyreset"-et a számítógépen. Aztán itt van újra - na nem az ősz - hanem a betegségszezon. De könyörgöm, miért kell mindig, minden kis takonykórt légcsőhuruttal befejeznie ennek a Marcigyereknek? Hát a szívem hasad már meg, hogy soha nem tudja abbahagyni a köhögést.
Amit már próbáltunk:
- antibiotikum
- orrcsepp
- orrkenőcs
- prospan
- stodal
- calcimusc
- kanalas gyógyszer
- nemírommilyencég aloe-s gyerekvitaminja és másfajta gyerekek vitaminja
- echinacea
- c vitamin
- spiropent (ez használna, csak a gyerek elviselhetetlen tőle)
- rectodelt és sedotussin (ezek is jók, de előbbit durvább, mellkaszörgős időszakokra tartogatom, utóbbit egyszerűen kivonták a forgalomból, csak azért, mert nekünk bevált)
- légtisztító
- illóolajos párologtatás
- luuf balzsam
- stb. stb, ami már eszembe se jut, valamint ezek kombinációi, és semmi, de semmi nem használ. Egyszerűen már ott tartok, hogy valóban lekenem disznózsírral és befolpack-ozom, aztán várom a csodát. Mellesleg - remélem, nem fogom elkiabálni - mintha mára javulna a helyzet. De ezt talán le sem írtam  ...

Na persze, a kicsi se maradhat ki belőle, de ő sokkal, de sokkal kisebb szenvedés árán túljut rajta. Egy kis orrporszi - jókat röhög a porszívó láttán, míg az orrába nem dugom - antibio, prospan, kálcium és már szinte meg is gyógyult.

Fentiekből kiderül, hogy az elmúlt másfél hétben a következőket csináltam:
- gyógyszeradagolás
- orrtörlés
- orrszívás
Felváltva, egymás után, naponta akár többször is. Igen, fárasztó. Főleg az, hogy látom, hogy szenvednek, megteszem, amit tudok, de a helyzet mégse javul. Ez visel meg legjobban. Attól viszont nagyon félek, hogy úgy járunk, mint annak idején Marcussal, hogy a kórházban kötöttünk ki 5 napra. Ezt nagyon nem szeretném.
Persze vasárnap is visszavittem doktornőhöz ügyeletre Marcit, torka-tüdeje-mellkasa teljesen rendben. Oviba azért ne menjen, mert többet hozna haza, mint amennyit bevisz, így itthon élvezzük egymás társaságát.

Egyébként nagyon jól elvagyunk, próbálom a mesenézést minél jobban lecsökkenteni. Általában reggel 7 és 7.30 között Marcim ébred, vackol mellém az ágyba. Első mondata: anya, tejecskét kérek! :) A második: Anya, mesét szeretnék! :) És mit tehetnék? Megyek, csinálom a tejet és bekészítek egy kis mesét. Legalább a kicsi kipiheni magát addig. Aztán miután a kicsi felébredt és kilustálkodta magát az ágyban, addigra a nagy is készen áll az aznapi csínytevésekre. Aztán délelőtt mindenféle dolgokat kieszelünk, hogy elteljen az idő, utána ebéd és pihenés. A délután már-már szokásos, de azért nehéz a figyelmet fenntartani főleg úgy, hogy most a játszóterezés se lehet program.

Hát, remélem, hamar meggyógyulnak. Ráadásul az utóbbi napok teljesen mások lettek, mint a többi, de erről majd még írok.

Addig is két kép a kis betegekről:

9 megjegyzés:

  1. Még ilyenkor is szépek... :))

    VálaszTörlés
  2. Kedves ismeretlen anyuka! Limara blogján keresztül jutottam ide.

    Három kisfiam van, és egészen tavalyig állandóan ezzel a bajjal küzdöttünk. Valaki állandóan beteg volt nálunk. Igen, kicsi nátha, aztán a vége undorító köhögés, rengeteg szűnni nem akaró hurut. Leírom a tapasztalataimat:
    A legjobban a Wick VapoRub segített, illetve más Vapo Rub termékek is vannak. Meglepő, de ugyanaz a hatásuk, mint a lefolpackozott zsíré is: VÉRBŐSÉGET okoznak, és ez a sok vér sokkal jobban tudja tisztítani a beteg szöveteket. A bőr nem tud olyan könnyen lélegezni a réteg VapoRub vagy a réteg zsír alatt, kipirosodik, vagyis több vér kerül a beteg helyre. 3-4 nap alatt hatalmas javulást hozott. Igen, elismerem, macera, és van gyerek, aki ennek nagyon ellenáll, nem akarja, hogy őt lekenjék. Na, mi akkor is lekentük, aztán sokat segített a gyógyulásban.

    Amit még észrevettem, hogy sokszor pont akkor hurutosodtak be, ha vagy túlságosan beöltöztettem őket (nehogy megbetegedjenek), vagy ha kitártam az ablakot, hogy jusson már be egy kis friss levegő... Ma már úgy szellőztetek, hogy kiküldöm őket a szobából, 5 perc szellőztetés kitárt ablaknál, aztán ablakot becsuk, és néhány perc múlva visszamehetnek a fiúk.
    Én magam is nagyon szeretem, ha hirtelen megcsap engem a hideg levegő, és én is rendszeresen behurutosodom ilyenkor :( Szóval ezt kihagytuk az életünkből, és már jó ideje kerül a hurut.

    Ja, és el ne felejtsem a szuper gyógyszerünket! Nem vagyok különösen az antibiotikumok ellen, ha be kell venni, hát be kell venni, na de! Észrevettem, hogy a nagyobbik fiam, aki rajong a joghurtokért, sokkal ritkábban volt beteg, mint a másik kettő. Éppen ezért néhány hónapja 1 héten 6-7x eszünk joghurtot, élőflórásat!!! ez nagyon fontos, amennyit kívánunk. Ez sok pénzbe is kerülhetne, de itthon készítem a joghurtot (recept a neten) és aztán édesítem mézzel vagy cukorral és igazi gyümölcsöt teszünk bele, anyukám kertjéből, vagy a piacról.

    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  3. Ja, és még elfelejtettem megírni, hogy nem szabad engedni, hogy a gyerekek szeles időben szaladjanak, ezt a gyerekorvosunk mondta - és igaza volt. Ha fújt a szél, és ők kint szaladgáltak, biztos hogy újból behurutosodtak. Szóval evvel is vigyázni kell!

    Gyógyulást!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen!

    Köszönöm a tanácsokat, ezeket a wick termékeket én is ismerem még gyerekkoromból, de mostanában sehol se látom, hogy kapni lehetne. Megpróbálok utánanézni, hátha nekünk is segítene!

    A joghurtevéshez annyit tudok mondani, hogy én már titkon kineveztem magunkat "joghurtevő társadalomnak", mert annyit esznek meg, sajnos nem látok kapcsolatot közte, de lehet benne valami, az élőflóra nagyon jó.

    Egyébként vettünk nem olyan régen egy légtisztító berendezést, kimondottan az ilyen esetekre. Salvus vízzel működtetem, elméletileg így sóbarlang-szerű hatást lehet elérni, nálunk mégse ér semmit. Azért reménykedem ... köszönöm még egyszer a tanácsot!

    VálaszTörlés
  5. allergológushoz meg immunológushoz küldtek bennünket, de mindháromnak rendben van az immunrendszere. Azt is meg lehet próbálni, hátha valami por okozza...

    szívesen leírtam a dolgokat, tudom, milyen az, amikor állandóan a betegség rabja a család.

    VálaszTörlés
  6. Igen, ez már nekem is eszembe jutott, hogy elmenjek valami hasonló orvoshoz, mert eddig még csak a gyerekorvossal próbáltuk "megfejteni" az okokat. Igazából a férjem és anyósom is hajlamos ilyen betegségekre, anyósom asztmás is, szóval a lehetőségek adottak sajnos ... reménykedem, hogy mi ebbe nem fogunk belefutni. Érdekes pl. hogy a kicsi nagyjából 2 nappal később lett beteg és ő már régen elfelejtette, míg a naggyal még mindig szenvedünk. Ha beleolvasol még a blogba, látod, hogy most ráadásul más dolgok is összejöttek vele kapcsolatban...

    VálaszTörlés
  7. Bronchovaxom vagy Ribomunyl, mindkettő szájon át kapott védőoltás tulajdonképpen. Nekünk nagyon-nagyon bevált!

    VálaszTörlés
  8. köszönöm, megjegyzem!!! legközelebb ha megyek a gyerekorvoshoz, rákérdezek!

    VálaszTörlés